Seikhlas Cinta(PROLOG)

Saya telah menerbitkan bahagian ” PROLOG ” daripada cerita saya ” Seikhlas Cinta “. http://my.w.tt/UiNb/I3Zj8FNAmE

Iklan

Despacito lirik(Luiz Fonsi ft. Daddy Yankee)

“Despacito”

(feat. Daddy Yankee)
[Luis Fonsi & Daddy Yankee:]

¡Ay!

¡Fonsi!

¡D.Y.!
Ohhh

Oh, no, oh, no

Oh

Hey, yeah!
Diridiri dirididi Daddy
Go!
[Luis Fonsi:]

Si sabes que ya llevo un rato mirándote

Tengo que bailar contigo hoy

[Daddy Yankee:]

(¡D.Y.!)

Vi que tu mirada ya estaba llamándome

Muéstrame el camino que yo voy, oh
[Luis Fonsi:]

Tú, tú eres el imán y yo soy el metal

Me voy acercando y voy armando el plan

Sólo con pensarlo se acelera el pulso
[Daddy Yankee:]

(Oh, yeah)

Ya, ya me está gustando más de lo normal

Todos mis sentidos van pidiendo más

Esto hay que tomarlo sin ningún apuro
[Luis Fonsi:]

Des-pa-cito

Quiero respirar tu cuello despacito

Deja que te diga cosas al oído

Para que te acuerdes si no estás conmigo

Des-pa-cito

Quiero desnudarte a besos despacito

Firmo en las paredes de tu laberinto

Y hacer de tu cuerpo todo un manuscrito
[Daddy Yankee:]

Sube, sube, sube

Sube, sube
[Luis Fonsi (Daddy Yankee):]

Quiero ver bailar tu pelo

Quiero ser tu ritmo

Que le enseñes a mi boca

Tus lugares favoritos

(Favorito, favorito, baby)

Déjame sobrepasar tus zonas de peligro

Hasta provocar tus gritos

Y que olvides tu apellido
[Daddy Yankee:]

Si te pido un beso ven dámelo

Yo sé que estás pensándolo

Llevo tiempo intentándolo

Mami, esto es dando y dándolo

Sabes que tu corazón conmigo te hace bang-bang

Sabes que esa beba está buscando de mi bang-bang

Ven prueba de mi boca para ver cómo te sabe

Quiero, quiero, quiero ver cuánto amor a ti te cabe

Yo no tengo prisa, yo me quiero dar el viaje

Empecemos lento, después salvaje
Pasito a pasito, suave suavecito

Nos vamos pegando, poquito a poquito

Cuando tú me besas con esa destreza

Veo que eres malicia con delicadeza
Pasito a pasito, suave suavecito

Nos vamos pegando, poquito a poquito

Y es que esa belleza es un rompecabezas

Pero pa’ montarlo aquí tengo la pieza

¡Oye!
[Luis Fonsi:]

Des-pa-cito

Quiero respirar tu cuello despacito

Deja que te diga cosas al oído

Para que te acuerdes si no estás conmigo

Des-pa-cito

Quiero desnudarte a besos despacito

Firmo en las paredes de tu laberinto

Y hacer de tu cuerpo todo un manuscrito
[Daddy Yankee:]

Sube, sube, sube

Sube, sube
[Luis Fonsi (Daddy Yankee):]

Quiero ver bailar tu pelo

Quiero ser tu ritmo

Que le enseñes a mi boca

Tus lugares favoritos

(Favorito, favorito, baby)

Déjame sobrepasar tus zonas de peligro

Hasta provocar tus gritos

Y que olvides tu apellido
[Luis Fonsi:]

Des-pa-cito

Vamo’ a hacerlo en una playa en Puerto Rico

Hasta que las olas griten “¡Ay, Bendito!”

Para que mi sello se quede contigo

¡Bailalo!
[Daddy Yankee:]

Pasito a pasito, suave suavecito

Nos vamos pegando, poquito a poquito

[Luis Fonsi:]

Que le enseñes a mi boca

Tus lugares favoritos

[Daddy Yankee:]

Favorito, favorito, baby

Pasito a pasito, suave suavecito

Nos vamos pegando, poquito a poquito

[Luis Fonsi (Daddy Yankee):]

Hasta provocar tus gritos (Fonsi)

Y que olvides tu apellido (D.Y.)

Des-pa-cito

Novel: Sayang Yang Tertinggal (Bab 1)

“Dahlah tu, Qasha! Tak payah berharap sangat! Asyraf tu dah lupakan kau. Tengok, Chat kau pun tak pernah! Aku tak sanggup tengok kau macam ni tiap hari!” kata Wany, sahabatnya dan juga merupakan sepupunya. 

Uqasha mengesat airmatanya yang tidak henti-henti membasahi pipinya. Uqasha memandang Wany sekilas. Airmatanya jatuh semula. Benar, dia rindukan lelaki itu! Sehingga kini Uqasha masih setia menanti kepulangan Asyraf dari Australia. Asyraf menyambung pelajarannya disana. Sementara Uqasha pula hanya menyambung pelajarannya di Kuala Lumpur sahaja. Sehingga akhir tamat pengajian Uqasha selama 2 tahun. Dia masih lagi memegang janji lelaki itu yang inginkannya menunggu sampailah Asyraf tamat pengajian. Tapi kini, hampir 3 tahun dia menanti lelaki itu. Namun, tiada khabar berita baik bahawa lelaki itu akan pulang ke Malaysia.

Asyraf, awak pergi mana? Saya rindu awak, As! Betul ke awak dah lupakan saya? As baliklah!

“Aku tahu kau sayangkan dia! Tapi jangan sayangkan air mata kau semata-mata fikirkan dia!”

I really miss him, Wany!”

Yes, I know you really miss him but please don’t be like that! I don’t want to see you tear!” ujar Wany sambil mengusap belakang Uqasha.

But I can’t! I want to meet him!” jawab Uqasha. 

“Insyaallah! Kau akan jumpa dia! Dah kau jangan nangis lagi eh? ” pujuk Wany. 

Uqasha mengesat airmatanya lalu mengukirkan senyuman kepada sahabatnya. Wany membalas.

“Wany, temankan aku pergi Mini Market kejap, boleh?” 

It okay! Tapi kau buat apa kat sana?”

“Aku nak beli something! Manalah tahu tetiba aku jumpa buah hati kat sana”

Wany senyum. Uqasha bangkit dari katil lalu mencapai tuala mandinya. Wany hanya mengekori Uqasha dengan ekoran mata. 

Maafkan aku, Qasha! Sebenarnya, Asyraf dah balik! Cuma aku tak nak bagi tahu kau sebab aku tak nak kau kecewa! Asyraf ada perempuan lain selain kau! Sebab tu aku nak kau lupakan dia! Sorry, Qasha! Aku cuma nak kau tahu dengan sendiri!

“Termenung nampak? Ingat pakwe ke?” sergah Uqasha yang baru keluar dari bilik mandi. Wany tersedar dari lamunannya. 

“Apa dia?” tanya Wany. Uqasha menggeleng pantas. Masih jelas mata Uqasha kelihatan sembab.

“Cepatlah, bersiap!” kata Wany sedikit mendesak.

“Ye, kejaplah! Kau ni.. Aku yang nak beli kau pula yang excited!”marah Uqasha. 

Sorry, bro! Marah ke?” sakat Wany sambil menayangkan gigi depannya yang putih. Uqasha menjeling.

Kurang asam pedas punya sepupu! 

Uqasha tidak menghiraukan Wany. Uqasha mengenakan baju lengan pendek, jaket putih dan seluar legging hitam panjang. 

“Dah siap ke belum?”tanya Wany yang sudah sejam menunggu Uqasha bersiap.

Amboi minah ni! Nak bersiap pun lama sangat!

“Kejap lagi lah! Kau tunggu aku kat kereta okay? Kejap lagi aku turun!” jawab Uqasha sambil tersengih-sengih.

“Cepat sikit tau!” kata Wany sambil memandang Uqasha tajam.

“Okay, minah!” 

Sebaik sahaja Wany keluar dari biliknya. Dia pun menyusul.

*****

“Uqasha!” jerit Wany. 

Uqasha terus menghentikan keretanya. Dalam keadaan terkejut, dia memandang Wany di sebelahnya.

“Wany, are you okey?” kata Uqasha. Wany menarik nafas lega.

I’m okey but ..” 

Macam mana ni?” tanya Uqasha takut.

Uqasha memerhati sosok tubuh seorang lelaki berkaca mata gelap menghampiri keretanya. Uqasha tunduk ke hadapan menghadap stereng kereta. Begitu juga Wany. Tiba-tiba, cermin keretanya diketuk. Uqasha menoleh kearah lelaki itu lalu membuka pintu keretanya perlahan-lahan.

Sorry, Encik! Saya tak sengaja terlanggar kereta Encik!” kata Uqasha dengan suara ketakutan. Jantungnya berdebar-debar kerana takut. 

Lelaki tinggi lampai itu merenungnya. Uqasha tunduk.

“Maaf-maaf! Eh, kau ingat dengan maaf kau tu dapat ganti kereta aku yang dah kemek tu?” Uqasha tersentak dengan tengkingan lelaki itu.

“Saya dah minta maaf!” jawab Uqasha lagi.

I don’t care! Kau kena ganti rugi! Kau nak aku bawa kau ke balai or ganti rugi? Aku bagi pilihan ni!” 

Uqasha pantas mendongak. Maklumlah, lelaki itu tinggi. Uqasha pun sampai dileher sahaja.

“Saya kan dah minta maaf kat Encik tadi?” kata Uqasha lagi.

Perempuan ni tak faham bahasa ke? Aku dah cakap kena ganti rugi! Ni cakap pula benda yang sama!

“Hei, kau tak faham bahasa ke? Aku cakap tadi aku tak kisah dengan maaf kau tu! Aku cuma nak kau bayar ganti rugi 50 ribu!” 

Uqasha tersentak. 

Melampau betul mamat kerek ni! Ada ke patut aku kena bayar ganti rugi? 50 ribu pula tu? Mana aku dapat duit macam tu? Kerja pun tak dapat lagi!

“Mana 5000 ribu kau?” tanya lelaki berkata mata itu. Tangannya dihulurkan lagaknya mahu meminta sesuatu. Uqasha merenung tangan lelaki itu.

“S..saya tak ada duit, Encik!” jawab Uqasha. Kepalanya ditunduk.

“Mak aii! Punya lawa kereta kau, tak ada duit? Habis tu, kereta aku ni macam mana?” sindir lelaki itu. Uqasha terasa dengan bicara lelaki tersebut.

Tak apa, Qasha! Kau kena sabar dengan mamat kerek macam kera tu!

“Kalau kau tak nak bayar ganti rugi! Sebagai ganti kau kena kahwin dengan aku!” 

Uqasha tersentak. Pantas dia mendongak.

Kahwin?

“Baiklah, Encik! Saya akan bayar ganti rugi. Saya tak nak kahwin dengan Encik!” kata Uqasha. Lelaki itu menanggal kaca matanya lalu menundukkan sedikit kepalanya memandang Uqasha. Mata bundar milik lelaki itu membuatkannya terbuai seketika.

Well! Aku bagi kau tempoh 3 minggu untuk bayar ganti rugi! Kalau kau tak bayar juga,  kau kena kahwin dengan aku!” lelaki itu tersenyum sinis sambil mengeluarkan sesuatu dari dompetnya lalu dihulurkan kepada Uqasha. Uqasha menyambut huluran tersebut.

Nak buat apa dengan benda ni?

“Tu kad aku! Kalau kau dah  ready bayar, call aku! Remember, 3 minggu okay?” lelaki mata bundar itu sempat lagi mengenyitkan mata kepada Uqasha sebelum menuju ke keretanya. 

Uqasha mendengus kasar.

Huh, dasar lelaki gatal!

Uqasha masuk semula ke dalam kereta. Wany yang sedari tadi didalam kereta dipandangnya.

“Macam mana? Okay tak?” tanya Wany. Uqasha mengeluh.

“Okay kepala otak kau! Gila ke mamat tu suruh aku bayar ganti rugi? Kalau tak, aku kena kahwin dengan dia! Gila wei!”

“Kahwin?” Uqasha kaget apabila Wany menjerit.

“Kenapa?” soal Uqasha ringkas. Dia memandang Wany pelik.

“Eh, peluang besar tu! Aku tengok mamat tu boleh tahan juga. Handsome wei!” 

“Wei-wei! Tak ada perkataan lain ke selain wei-wei? Bosan aku dengar!” 

“Eleh.. Konon! Kau pun guna perkataan tu kan?” 

“Apa jelah, jom gerak sekarang! Hilang pula mood aku nak jalan-jalan! Gara-gara mamat kerek macam kera tahap gaban tu lah!” marah Uqasha. Geram sungguh hatinya.

“Dahlah, wei! Tak payah ingat sangat! Kang kau juga yang jatuh cinta kat mamat kerek macam kera tahap apa? Hah, tahap apa jelah..” kata Wany.

“Eh, sorry eh? Minta simpang 44 lah! Tak adanya aku nak jatuh cinta kat dia!”

“Tak baik, beb kau cakap macam tu! Nanti jodoh kau dengan dia, baru kau tahu!”

“Memang taklah!” kata Uqasha sambil membuat muka geli.

Bersambung…

_______________________________________

Sorry klw x brpa ok! Hope korang enjoy baca cerita ni! Harap maaf klw ada typing yg slh ok! Nantikan bab yang seterusnya..